Új Széchenyi terv

Telephelyfejlesztés létszámbővítéssel a SZALONTAI Rendszerintegrátor Kft.-nél

A SZALONTAI Rendszerintegrátor Kft. a "GOP-2.2.4-12-2013-0033 – Mikro-, kis és középvállalkozások munkahelyteremtési képességeinek támogatása" című pályázat segítségével vissza nem térítendő támogatást nyert el, mely segítségével lehetővé vált egy új munkavállaló felvétele. Így lehetőségünk nyílt tevékenységünket bővíteni és az eddigi munkavállalóinkat tehermentesíteni.
Kedvezményezett: SZALONTAI Rendszerintegrátor Kft.
Kedvezményezett címe: 8242 Balatonudvari, Tűzoltó utca 6.
Pályázat kódja: GOP-2.2.4-12-2013-0033
Elnyert támogatás összege: 1 310 700 Ft
Projekt tervezett időtartama: 2013.06.01. - 2014.05.31.
Közreműködő szervezet:
Nemzetgazdasági Minisztérium - Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság, 1139 Budapest, Váci út 81-83.,
www.ngm.gov.hu
www.palyazatok.gov.hu

Innovatív naperőmű telepítő rendszert vásárolt a Szalontai Rendszerintegrátor Kft.

A Szalontai Rendszerintegrátor Kft. a „GOP-2011-1.3.1/C – innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére” című pályázat segítségével vissza nem térítendő támogatást nyert el, mely segítségével lehetővé vált egy új, innovatív rendszer beszerzése, amellyel gyorsabbá, pontosabbá lehet tenni a naperőmű rendszerek telepítését.
Vállalkozásunk tevékenységében egyre nagyobb részarányt képvisel a napelemes rendszerek telepítése, ezen belül is folyamatosan nő az igény a földre telepített, kisebb-nagyobb méretű naperőművekre. Korábban ezeket beton alapba telepített állványokkal tudtuk kivitelezni, vagy bérelt eszközökkel tudtunk állványt építeni, azonban a gyorsabb, és pontosabb, egyúttal mobilizálható rendszerek telepítésére egyre nagyobb az igény: a piac a lehetőség szerint legkevésbé időigényes munkavégzést várja el.
A lehetőségeket megvizsgálva egy GAYK HRE 3000 típusú cölöpkalapács beszerzését tűztük ki célul, mely segítségével a naperőművek állványrendszerét gyorsan, minimális előkészítő munkával és dokumentációval telepíteni tudjuk. Az eszköz alkalmas arra, hogy pontosan beállított helyszínre a megfelelő mélységbe leverje azokat a tartószerkezeteket, melyekre a napelemes rendszer további állványelemei kerülnek. Ezáltal mind időt, mind pedig költséget takarítunk meg a beruházó számára.
A napelemes és napkollektoros rendszerek esetében a telepítés részeként célunk volt, hogy egy precíziós méréssel hitelesíteni tudjuk az általunk beüzemelt energiatermelő berendezéseket. Ezt a legpontosabban, leggyorsabban egy hőkamerával tudjuk elvégezni. Ehhez szereztük be a Testo 885 típusú eszközt, mely segítségével mind a beállításokat, mind esetleges hibakereséseket el tudjuk végezni a megújuló energiaforrás hasznosító berendezéseknél.
Pályázat adatai:
Innovatív naperőmű telepítő rendszer beszerzése a Szalontai RGB Bt. részére
GOP-1.3.1-11/C-2012-0766
Elszámolható összköltség: 16 437 069 Ft
Támogatás összege: 10 684 094 Ft (65%)
Közreműködő szervezet:
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Napelemes rendszer telepítése a Szalontai RGB Bt. telephelyén

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírása, a KEOP-2011-4.2.0/A kódszámú pályázat támogatta a saját villamos energia igény kielégítését megújuló energiaforrásból megtermelő napelemes rendszereket, melyekre vállalkozásunk pályázatot nyújtott be.
Telephelyünket 2011-ben nyitottuk meg Balatonfüreden, a villamosenergia igény kielégítésére napelemes rendszer telepítését terveztük el. Ez a tervünk illeszkedett a pályázati kiíráshoz, így elkészítettük pályázatunkat, melyet a Közreműködő Szervezet, az Energia Központ Nonprofit Kft. támogatásban részesített, a projekt bekerülési költségének 50%-át vissza nem térítendő támogatás formájában kapjuk meg.
A telephelyünkre egy 1,76 kWp teljesítményű Sharp polikristályos napelemes rendszert fogunk telepíteni, amely fedezni fogja a villamosenergia igényünk jelentős részét.
Kedvezményezett: Szalontai RGB Bt.
Kedvezményezett címe: 8242 Balatonudvari, Tűzoltó utca 6.
Pályázat kódja: KEOP-4.2.0/A/11-2011-0225
Elnyert támogatás összege: 1 081 403 Ft
Projekt tervezett időtartama: 2011. 09.01 – 2011. 12. 31.
Közreműködő szervezet:
Energia Központ Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Új Széchenyi Terv