Géppark


FSP 6 ekés kábelfektető gép:

A gép két fő részből áll, az első a Csörlő ami egy Mercedes Atego típusú Teherautó alapjaira épül, és az akár 80 tonna húzóerő leadására is képes.

A teherautó nem csupán a gépszállító trailer, vontatásáról is gondoskodik, egyedi felépítményének köszönhetően egy pajzs segítségével rögzíti magát, így a fektetés során az eke folyamatos haladását biztosítja. A gép aszfalton és zöldterületen is egyaránt megállja a helyét a négykerék meghajtás és kormányzás miatt. Az alacsony súlypont és az ideális súlyeloszlás pedig a jó terepjáró képességet garantálja.

A gép az optimális tapadás elérése érdekébenfektetési helyszínen önmagában tudja leengedni illetve felfújni a kerekeket.

A hidraulikus csörlőt kezelő személy folyamatos rádiós kapcsolatban van az eke kezelőjével, így szükség esetén azonnali beavatkozásra van lehetőség.A nyomvonal mellé terített vagy a gépen lévő tartóról közvetlenül a géphez irányított kábelek földbe helyezéséről már az eke gondoskodik. A gép összes funkciója rádiós távvezérléssel kezelhető. Rendkívül flexibilis, így egymástól függetlenül állítható a kerekek magassága, távolsága, szinte bármilyen terepen vagy felmerülő szintkülönbség esetén alkalmazható.

Az univerzális állítási lehetőségeknek köszönhetően a gép akár 3 méter sugarú íven is képes fordulni amellett, hogy az esetleges akadályokon is keresztül tud jutni. Az eke akár 150 cm mélységig is képes a rugalmas kábeleket/csöveket a földbe fektetni, maximum 150 mm átmérőig.