Gayk

hidraulikus cölöpverőgép

 
A napelemparkok gyors, költséghatékony és precíz telepítésének szinte elengedhetetlen kelléke a Gayk cölöpverőgép, mely lánctalpas kivitelének köszönhetően szinte bármilyen terepre, a cserélhető kalapácsfeje miatt pedig bármilyen típusú cölöp leverésére alkalmazható.
 
A teljesen  hidraulikus GAYK HRE cölöpverő gépek egy stabil forgóegységgel és gumi lánctalppal rendelkező járműre épülnek. A hajtást egy, már sok építőipari gép esetében bevált két- illetve háromhengeres Hatz dieselmotor adja. Mivel számunkra a stabilitás kiemelt jelentőségű, a cölöpöket kihúzhatjuk és lyukakat fúrhatunk a hüvelyeknek.

A húzáshoz történő átalakítás egy szorítókkal ellátott komplett húzóeszköz segítségével valósul meg. Az átalakítás kb. 15 percet vesz igénybe. Ezután egy ember gond nélkül, gyorsan és biztonságosan daru vagy cölöpemelő nélkül elvégezheti az oszlopok kihúzását. A lánctalp első peremétől a közép kalapácsig történő 1,9 m-es előtolással és 4 méteres magassággal nagyobb cölöpök is gond nélkül leverhetők.
 
Az összes mozgó egységben, mint pl. szánegység és előtolócső megtalálható cserélhető és utánállítható műanyag-vezetősínek, valamint az erős, munkagéphez méretezett hidraulika szelepek hosszú élettartamot biztosítanak. A gép megfelelő fogaskerék hajtóművel és cölöpverő kalapáccsal rövid idő alatt fúrókocsivá alakítható át a hüvelyek fúrásához, majd cölöpök leveréséhez.
 
 
Kisebb méretű kalapács esetén a lánctalpnak köszönhetően a cölöpökre kifejtett nyomás előre beállítható. Ez jelentősen meggyorsítja a cölöpözés folyamatát. Az egyenletes cölöpözési mélység eléréséhez a HRE cölöpverő gép egy elektromos megszakító funkcióval van felszerelve. Ez a kívánt mélység elérésekor automatikusan leállíthatja az ütőművet és az előtolást.
 
A nagyra tervezett kapcsolószekrény tartalmazza az összes biztosítékot és relét, valamint elegendő helyet biztosít más fogyasztók csatlakoztatására is. Az üzemi kimaradások legalacsonyabb szinten tartásának érdekében minden csavar és tömlő a legmagasabb minőségi kategóriából került kiválasztásra. Amennyiben ennek ellenére egy tömlő valaha mégis meghibásodik, a csere bármely hidraulika szaküzlet felkeresésével gyorsan eszközölhető.
 
Műszaki adatok, kiegészítők
 
Árajánlatkérés