Ipari napelemes rendszerek

50 kW teljesítményig (HMKE)
 
Egy napelemes rendszer telepítése cégek számára is fontos előrelépést jelent. Nemcsak azért, mert így mérsékelni tudja költségeit a villamos energia árának növekedése ellenére, hanem azért is mert egy környezetbarát és időtálló befektetést jelent a vállalkozás számára.

Ipari napelemes rendszereknél az alábbi kivitelezési feladatokat vállaljuk lapostetőre, magastetőre, autóbeállóra (carport) vagy akár földre telepítve: 
 
  • Helyszíni felmérés 
  • Tervezés 
  • Áramszolgáltatói ügyintézés 
  • Telepítés 
  • Beüzemelés 
  • Távfelügyelet 
  • Karbantartás 
Célunk, hogy a helyszíni adottságok és egyedi igények figyelembe vételével egy olyan, a vállalatra szabott, szakszerűen kialakított napelemes rendszert telepítsünk, mely hosszú távon megoldást nyújt a villamosenergia költségeinek csökkentésében vagy esetlegesen a teljes kiváltásban. Energiahatékonysági és vállalkozásfejlesztési pályázatokkal kapcsolatban is forduljon hozzánk bizalommal. 
 


Az ajánlatkéréstől a működő rendszerig: 

Ügyfeleinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk, hisz nemcsak a kivitelezés, hanem már a tervezés, engedélyeztetés időszakában, de még az utógondozás során, a karbantartási, üzemeltetési vagy akár távfelügyeleti feladatok ellátásában is számíthatnak ránk. 

A könnyebb döntés meghozatala érdekében egy egyeztetés és adatbekérés után díjmentesen előzetes ajánlatot küldünk, ami után természetesen szabadon dönthet arról, igénybe veszi-e szolgáltatásunkat. 

Az átfutási idő általában 6 hét a szerződéskötéstől a rendszer telepítéséig. A hálózatra csatlakozás és az áramtermelés megkezdéséig eltelt időt az áramszolgáltatónál történő ügyintézés ideje határozza meg.
 
Amennyiben elfogadja előzetes árajánlatunkat, az egyeztetést a helyszíni felmérés követi, mely során az igények, elképzelések és helyszíni adottságok figyelembe vételével közösen meghatározzuk a legoptimálisabb rendszerméretet és megoldást. Ezt követően pontosítjuk az árajánlatot és ha mindkét fél elégedett a feltételekkel, elkészítjük a szerződést, majd megszervezzük a kivitelezést, amely jellemzően 1-2 napot vesz igénybe. 

Teljes körű áramszolgáltatói ügyintézést vállalunk és elkészítünk minden, az aktuálisan érvényben lévő jogszabályoknak megfelelő műszaki dokumentumot. A napelemes rendszer telepítését követően elküldjük a szükséges dokumentumokat az áramszolgáltatónak, aki felveszi Önnel a kapcsolatot a mérőóracsere és programozás miatt. 
 
 
Karbantartás
 
A napelemes rendszerek hatékony működésének és a termeléskiesés elkerülése érdekében elengedhetetlen a rendszer folyamatos monitorozása és karbantartása. Ezért érdemes a napelemes rendszer távfelügyeletéről gondoskodni. Az ehhez szükséges eszközök lehetővé teszik a rendszer folyamatos monitorozását, a termelési adatok megjelenítését, az üzemzavarok vagy egy esetleges hozamcsökkenés észlelését.
 
Alapvetően a napelemes rendszerekben alkalmazott berendezésekre az általános érvényű, minden villamos berendezésre vonatkozó szabványi követelmények vonatkoznak a karbantartást, felülvizsgálatot illetően. A munkálatokat csak megfelelő végzettséggel, felülvizsgálatok esetében külön vizsgával rendelkező szakember végezheti.
 
Cégünk vállalja az általa telepített napelemes rendszerek teljes körű karbantartását és távfelügyeletét is.
 
Ha bármilyen kérdése felmérül, kérjük, keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségek egyikén.

Vincze Edina

projektvezető, HMKE üzletág
+ 36 70 360 1403