2020. augusztus 05.

Módosult a KKV-k részére kiírt energiahatékonysági pályázat

A  GINOP-4.1.4-19 kódszámú, megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című pályázati kiírásban az alábbi módosítások történtek:
 
- a  támogatott napelemes rendszerméret alsó határát  lejjebb vitték.  Önállóan támogatható a 8 kWp-et meghaladó névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése. Továbbá önállóan támogathatóak az egyéb megújuló energiafelhasználás növelését és az energiahatékonyság javítását szolgáló tevékenységek is, amennyiben a fejlesztendő épület energetikai minőség szerinti besorolása legalább két szintet javul DD besorolás alatti épületek esetében. DD besorolású, vagy efeletti épületek esetében nem elvárt a legalább két szintnyi javulás.
 
- már nem csak a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén és carporton lehet elhelyezni a napelemeket, hanem földre telepített tartószerkezet is támogatott! Támogatott a 8 kWp névleges teljesítményt meghaladó napelemes rendszerek beszerzése és telepítése; a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése. A napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén, a megvalósítás helyszínén belül az épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén, továbbá a megvalósítás helyszínén belül földre telepített tartószerkezetre kerülhet elhelyezésre. Kizárólag napelemes rendszer telepítésére irányuló kérelem esetében nem elvárás az épület energiahatékonysági besorolásának javítása.
 
A támogatási kérelmek benyújtása  2020. szeptember 15. 10.00 óráig lehetséges.
 
A teljes felhívás az alábbi linken olvasható:
Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása