2021. július 05.

MANAP hírlevél

Újabb fordulat a magyar napelempiacon, de ezzel jól járhatnak a családok
 
Egy friss kormányrendelet értelmében július 1-je után is szerződhetnek szaldós elszámolásra azok a napelem-tulajdonosok, akik otthonfelújítási támogatást vesznek igénybe a rendszer kiépítéséhez. A döntés várhatóan újabb lökést ad az elmúlt években rekordokat döntögető napelemes piacnak.
 
Tovább >>
 
Július elsején nyílik a METÁR-TENDER benyújtási szakasza
 
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) április 30-án harmadik alkalommal hirdette meg a megújuló energiaforrások felhasználásával történő villamosenergia-termelés támogatását célzó METÁR-tendert. Az indulók július elsejétől nyújthatják be a pályázati dokumentációkat – hívta fel a figyelmet Dr. Tóth Tamás, a MEKH általános elnökhelyettese.
 
Tovább >>
 
Tőzsdére is termelhet a háztáji napelem

Az eddigi kettő után már hét magyarországi vállalat működhet az árampiacon aggregátorként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nyilvántartása alapján. Ezek az Agresol Kft., az Eco6way Hungary Kft., az Energo Hungary Kft., az Ewiser Forecast Kft., az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., az MVM Optimum Zrt. és a VPP Energiakereskedő Kft.
 
Tovább >>
 
Regionális együttműködésre van szükség a klímacélok eléréséhez

A 2050-re kitűzött uniós klímacélok teljesítése érdekében be kell vezetni az áramlás alapú határ-kapacitásszámítást a villamosenergia kereskedésben és a piacintegrációt ki kell terjeszteni az Energiaközösség országaira is – emelte ki Ságvári Pál a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökhelyettese a Firenzei Fórum, az Európai Unió mértékadó villamosenergia-iparági fórumának végkövetkeztetései kapcsán.
 
Tovább >>