2021. június 28.

MANAP hírlevél

Napelem állami támogatással: nagy változásra készülve hajrázik a piac
 
Bár már csak napok vannak hátra a hónapokkal korábban bejelentett változásig, az új, bruttó elszámolás részletei továbbra sem ismertek. Mindeközben továbbra sem egyértelmű, hogy az otthonfelújítási támogatás igénybevételével megvalósuló lakossági napelemes rendszereket érintő elszámolási változás július 1-i határideje pontosan mire is vonatkozik.
 
Tovább >>
 
Budapest vezetése tízmillió négyzetméter napelemmel igyekszik fellépni a klímaváltozás ellen
 
Budapest városvezetése a klímavédelmi program részeként 2030-ra összesen 10 millió négyzetméter napelemmel szeretné csökkenteni a főváros károsanyag-kibocsátását és energiafüggőségét. Ennek érdekében elindult a nagyszabású napelemtelepítési projekt, amelynek célja a napenergia széles körű elterjesztése és integrálása Budapest életébe.
 
Tovább >>
 
Az áramfogyasztási csúcs még feljebb kúszott, de csak este látszik, mennyire

A hálózati rendszerirányító Mavir közleménye szerint tegnap kora esete megint felülírták a magyar villamos energia rendszer fogyasztásoldali rekordját. Annyi kiegészítést aznonban érdemes ehhez hozzátenni, hogy a légkondizás nem csak este felé nemzeti sport, csak a napelemek termelése miatt máskor nem látszik.
 
Tovább >>
 
Piacra dobja a jegybank a zöldjelzálogleveleket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Zöldprogramjának megfelelően támogatja a pénzügyi rendszer hozzájárulását a klímaváltozással kapcsolatos kockázatok mérsékléséhez. Ennek keretében – áll a közleményében – felülvizsgálta a jelzáloghitel-finanszírozás megfelelési mutatójára (JMM) vonatkozó szabályozását.
 
Tovább >>