2021. június 14.

MANAP hírlevél

Magyarországon is győz a zöldenergia, de az árak emelkedni fognak

Tizenkettedik alkalommal, de a tavalyi online térben zajló rendezvény után ismét élőben, offline konferenciával értékelte a Napi.hu a magyarországi energiaszektor aktuális kérdéseit és trendjeit. A Hungarian Energy Investors Forum 2021, a Napi.hu és a Lounge Communication energetikai konferenciájának első részében többször is elhangzott: a megújuló energiák térnyerése olyan mértékűvé vált és olyan dinamikus, hogy a folyamat már nem visszafordítható. Ez azonban rengeteg feladatot és megválaszolásra váró kérdést is magával hoz.
 
Tovább >>
 
A magas naperőművi termelés miatt Magyarország exportálni is tudott áprilisban
 
Közzétette villamosenergia-piaci elemzését a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A naperőművek súlya a termelésen belül 8% volt, a magas naperőművi termelés időszaka alatt április elején Magyarország exportálni is tudott.
 
Tovább >>
 
Zöldáram és befektetés - Mit hoz a jövő és a bruttó elszámolás a napelemeknek?

A háztartási napelemes rendszerekkel megtermelt áram elszámolásának változása sokakban kétségeket támasztott: megéri-e vajon jelentősebb összeget egy ilyen beruházásba fektetni? A válasz továbbra is egyértelműen igen. A napelem ugyanis mindenekelőtt évtizedekre szóló, hosszú távú befektetés, ami a környezetvédelmi előnyök mellett anyagi hasznot is hajt tulajdonosának. 
 
Tovább >>
 
Az áram 8 százaléka naperőművekből jött áprilisban, de nőtt a fosszilis termelés

A naperőművek súlya a villamosenergia-termelésen belül áprilisban 8 százalék volt, a magas naperőművi termelés időszaka alatt április elején Magyarország exportálni is tudott villamosenergiát – tette közzé elemzésében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn.
 
Tovább >>
 
Új ökolakónegyed épül Bécsben

Az osztrák főváros 3. kerületében, 11 hektáron, egy kéthektáros park köré épül Bécs új lakónegyede, a Village im Dritten – félig önkormányzati lakásokkal, a fenntarthatóság és a közösség szellemében. Zöldhomlokzat, parkos tetőteraszok, árnyék, szellőzés, speciális burkolatok, valamint napelem, hőszivattyú és más gépészeti megoldások - részben önkormányzati beruházással.
 
Tovább >>
 
Bezzeg a németek: kötelező lehet a napelem az új lakásoknál

A Nap sugárzási energiáját hasznosító rendszert kell telepíteni minden újépítésű lakóingatlan tetőszerkezetére 2022-től Németországban egy pénteken kiszivárogtatott kormányzati terv szerint.
 
Tovább >>