2021. május 31.

MANAP Hírlevél

Napelem szaldó, vagy bruttó elszámolással telepíthető? – Fontos tisztázó közleményt adott ki az ITM
 
Nagyon kell sietnie a napelemes rendszer telepítésével annak, aki valamilyen állami támogatásból (EU-pályázat, Otthonteremtési támogatás) valósítja meg az ingatlanán a napelemes beruházást, mert június 30-ig üzembe kell azt helyeznie ahhoz, hogy még a szaldó elszámolást választhassa, ezután ugyanis már csak a bruttó elszámolást választhatja. Ha viszont tisztán önerőből valósítja meg valaki a fejlesztést, akkor még van ideje, ugyanis 2023. december 31-ig lehet szerződni szaldó elszámolásban az áramhálózati cégekkel - rögzítette pénteki tájékoztatásában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
 
Tovább >>
 
„Napelemes ország leszünk” - Közép-Európa legnagyobb naperőműparkját adták át Kaposváron

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az eseményen azt mondta: jelenleg ez a legnagyobb naperőmű Közép-Európában, négyszer akkora, mint a kapuvári, amit eddig Magyarország legnagyobb hasonló létesítményeként tartottak számon.
 
Tovább >>
 
Idén felrobbant a magyar napelempiac

Tavaly év végétől kezdve teljesen lerohanta a lakosság a háztartási napelemes rendszerek kivitelezésével foglalkozó szolgáltatókat. Ekkor vált hivatalossá ugyanis, hogy aki napelemeket szerel a házára, az 2021 második felétől már csak a jelenlegitől eltérő, sokak által kedvezőtlenebbnek tartott feltételekkel számolhat.
 
Tovább >>
 
Július végéig kiírják a gigantikus pályázatot, családok tízezrei jutnak ingyen napelemhez
 
Miközben átadta Közép-Európa legnagyobb naperőművét Kaposváron, azt jelentette be Palkovics László innovációs és technológia miniszter, hogy legkésőbb július végéig kiírják az uniós helyreállítási terv keretében azt a hatalmas, 159 milliárd forintos lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázatot, ami 35 ezer háztartásnak 3-4 millió forintnyi ingyenpénzt jelent, hiszen 100%-os támogatás mellett tudják majd elvégezni a beruházásokat.
 
Tovább >>