2021. április 26.

MANAP hírlevél

MANAP nyílt levél
 
A MANAP a határidők hosszabbítását kéri a Kormánytól, hogy a jóhiszemű ügyfelek az Otthonfelújítási támogatással vásárolt napelemes rendszereikkel a szaldó elszámolásban maradhassanak. A tavaly év végén meghirdetett akár 50%-os vissza nem térítendő támogatást nyújtó. Otthonfelújítási támogatás eddig soha nem tapasztalt érdeklődési cunamit hozott a napelemes cégeknél. A kivitelező vállakozásoknak nagyon rövid idő állt rendelkezésre az ügyféláradat szakszerű kiszolgálására. A felelősségteljesen gondolkodó cégek már az első negyedévben, többen már februárban lezárták azon ügyfelek megrendeléseinek elfogadását, akik úgy kívántak élni az 50%-os támogatással, hogy a szaldó elszámolásban maradhassanak. Egy váratlan Kormányrendelet módosítás mégis veszélyezteti a szaldóban maradását ezen ügyfelek jó részének is.
 
Tovább >>
 
Kína 2030-ra kivezeti a szénalapú energiatermelést

Az Egyesült Államok által a Föld napjára Joe Biden kampányígéretének megfelelően összehívott online klímakonferencián a világ negyven országának, köztük a 17 legnagyobb szennyezőnek a vezetői gyűltek össze a virtuális térben. Az állam- és kormányfők (vagy képviselőik) számos hangzatos, változatos horderejű lépést hirdettek meg – bár az kétséges, hogy elegendők lennének az élhető jövő biztosításához, és azt is tény, hogy a klímavédelemmel kapcsolatos vállalások nem mindig öregednek szépen.
 
Tovább >>
 
Komoly figyelmeztetés az IEA-tól: rekordközelbe ugorhat idén a világ szén-dioxid-kibocsátása

Idén öt százalékkal nőhet a globális szén-dioxid-kibocsátás, ami a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint arra figyelmeztet, hogy a pandémia utáni gazdasági fellendülés az éghajlat szempontjából "minden lehet, csak fenntartható nem".
 
Tovább >>