2021. április 12.

MANAP hírlevél

Magyarország korábban elérheti a 2030-ra célként kitűzött naperőművi kapacitást
 
Magyarország célkitűzése a Nemzeti Energiastratégia, illetve a Nemzeti Energia- és Klímaterv szerint, hogy naperőművi kapacitása 2030-ra közel 6500, 2040-ig pedig csaknem 12000 MW-ra bővüljön. A fejlesztések jól ütemezett megvalósításával a 2030-as cél hamarabb elérhető, és a tíz évvel későbbi is tarthatóvá válik – mondta Dr. Tóth Tamás, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökhelyettese csütörtökön a Trend FM, A nap vendége című műsorában.
 
Tovább >>
 
Párizsból indulhat a világ első hidrogén-meghajtású teherhajója

A fosszilis helyett megújuló energiaforrásokat használó ipari paradigmaváltás éppen zajlik körülöttünk, az egyik legnagyobb terület, amit érint, a közlekedés és szállítmányozás. Természetes, hogy ebből a belvízi, folyami közlekedés sem maradhat ki.
 
Tovább >>
 
 
Az 5 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemes rendszerekkel kapcsolatban
 
Nemcsak nemzetközi szinten, hanem a technológia fejlődésének és a különféle támogatásoknak köszönthetően itthon is egyre népszerűbbek a napelemes rendszerek. Mindezek ellenére még mindig sok tévhit él velük kapcsolatosan: szakértőnk segít megválaszolni a leggyakrabban feltett kérdéseket.

Tovább >>

A napenergia nyitott új frontot az óriások gazdasági háborújában

Az elmúlt években Kína hatalmas lendülettel tört a globális tiszta energia szektor élére, különösen a napenergiával összefüggő fejlesztések terén. A Szilícium-völgy vállalatai jelentősen le is maradtak az ázsiai versenytársak mögött, azonban úgy tűnik, az amerikai startupok most új lendületet vettek. Az Origo összefoglalója szerint kiéleződhet a verseny az amerikai és a kínai cégek között a tiszta energia jövőjéért.