2021. március 29.

MANAP hírlevél

A elmúlt öt évben tízszeresére nőtt a naperőművek beépített kapacitása Magyarországon
 
A naperőművek beépített kapacitása öt év alatt tízszeresére növekedett hazánkban, és a tendencia a jövőben is folytatódik – mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke.
 
Tovább >>
 
Napenergiás rekordot hozott a március – mi jöhet még?
 
Manapság a március nemcsak a meteorológiai tavaszt szokta elhozni, hanem új napenergiás rekordokkal is megörvendeztet minket. Ez az időszak optimális a termelés szempontjából, mivel a napfény intenzitása és beesési szöge mellett a hőmérséklet is kedvez a panelek hatékony működésének.
 
Tovább >>
 
Hogyan lett Kína a megújuló energiaforrások Szaud-Arábiája

Mivel Kína egy évtized alatt a megújuló -különösen a napenergiát előállító - berendezések legmeghatározóbb gyártójává vált, már nem Szaud-Arábiától, hanem Kínától függnek az energiafüggetlenségről álmodozók – írja az oilprice.com.
 
Tovább >>
 
A MEKH egyetért a piaci szereplők hidrogéntechnológiát érintő innovatív elképzeléseivel
 
Kilencvennégy földgázipari vállalat és iparági szervezet írt nyílt levelet Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság alelnökének, melyben a hidrogéntechnológiában rejlő lehetőségek további kiaknázását szorgalmazzák. „A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal egyetért az iparági szereplők felvetésével, és kiemelt figyelmet fordít a hidrogéntechnológia terjedését ösztönző szabályozási környezet kialakítására” – mondta a levéllel kapcsolatban Ságvári Pál, a MEKH nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese.
 
Tovább >>