2021. február 22.

MANAP hírlevél

2021. február 22.-től ismét igényelhető a 0%-os, megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel
 
Tájékoztatjuk a tisztelt kölcsönigénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) hitelprogram – Budapesten és Pest megye területén megvalósuló beruházások - esetében kérelmek benyújtása 2021. február 22. 9:00 órától ismét elérhetővé válik, módosított feltételekkel.
 
Tovább >>
 
Állami támogatással napelemet a tetőre? Ezt mindenképpen érdemes tudni

A napelemes rendszerekre vonatkozó bruttó 450 ezer forint/kW értékhatár a kisebb rendszerek esetében alacsonynak bizonyulhat, míg a nagyobb teljesítményű háztartási naperőműveknél a prémium minőség, illetve „extrák” felmerülése esetén képezheti a megvalósítás akadályát. Ahhoz, hogy a támogatással megvalósított napelemes rendszerekre a szaldó elszámolás vonatkozhasson, a használatbavételnek július 1. előtt meg kell történnie, ehhez pedig nagyjából február végéig el kell indítani a projektet. Sok cég viszont már hónapokra előre lekötötte a kapacitását.
 
Tovább >>
 
Váratlan bejelentés a világ legnagyobb szennyezőjétől - Napelemboom és árzuhanás lehet az eredménye

Szakértői számítások szerint óriási mértékben, tizenhatszorosára kell növelni a kínai napenergiatermelést a következő négy évtizedben ahhoz, hogy a világ legfőbb szén-dioxid-kibocsátójának számító Kína teljesíthesse ambiciózus klímacélját, a karbonsemlegesség 2060-ra történő elérését. Kína már jelenleg is a világ legnagyobb napelemgyártójának számít, így a világ legnépesebb országának keresletnövekedése világszerte tovább csökkentheti a napelemprojektek költségét, ami nagyban elősegítheti a globális klímavédelmi törekvéseket.
 
Tovább >>
 
Kevesebb elpocsékolt víz, kevesebb eldobott szatyor – pontos terv van a klímacélok teljesítésére

Összegyűjtöttük azokat a területeket, ahol a fenntarthatóság érdekében a környezetvédelemben áttörésre van szükség. Tervek már vannak, az idő azonban vészesen fogy.
 
Tovább >>