2021. január 25.

MANAP hírlevél

Elérhetőek az aktualizált KÁT és METÁR árak
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közzé tette a Kötelező Átvételi Rendszer (KÁT), illetve a Megújuló Támogatási Rendszer (METÁR) árak tárgyévre aktualizált értékeit.
 
Tovább >>
 
Az MNB javítana a megújulóenergia-termelés finanszírozási feltételein
A megújulóenergia-termelés kihívásait és lehetőségeit vizsgáló tanulmányt jelentetett meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a frissen bevezetett vállalati zöld tőkekövetelmény-kedvezmény ennek a szektornak a fejlődését is segítheti. 
 
Tovább >>
 
A jövő aligha alapulhat kizárólag megújuló energiatermelésen
Az energiaátalakulás egyre sürgetőbb feladatához szükség lenne új és hatékonyabb energiatermelési és -tárolási megoldások megtalálására, mivel számomra úgy tűnik, hogy a jelenlegi szél- és napenergia-, illetve áramtárolási technológia önmagában elégtelen lehet az energiakereslet és növekvő elektrifikáció kielégítéséhez. 
 
Tovább >>
 
A zöld építkezés lesz az évtized biznisze, ha a magyar kormány is ráfordul
Januártól az új épületek csak közel-nulla energiaigénnyel kapnak használatbavételi engedélyt. Sok ezer új lakásra fognak építési engedélyt kérni, több új vagy felújított középületet is átadnak és a lakásfelújítás is meglódulhat. Ám még nagyon messze vagyunk az épületállomány érezhető javulásától. 
 
Tovább >>
 
Sosem költött még a világ annyit az energiaátmenetre, mint tavaly
Minden korábbinál többet, 501,3 milliárd dollárt költött a világ megújuló energetikai beruházásokra, elektromos autókra és más olyan technológiákra, amelyek a fosszilis energiaforrásoktól történő elszakadást segítik.