2020. december 07.

MANAP hírlevél

A napelemek utolérték Paksot -  nagyot ment itthon a megújuló energia  
Elérte a 2000 megawattot, vagyis a Paksi Atomerőmű beépített kapacitásával összevethető a magyarországi összes napelem kapacitás - állapította meg egy friss iparági összesítés.
 
Tovább >>
 
 
A CHP Energia a Budapesti Erőmű új tulajdonosa
A magyar-francia tulajdonban lévő CHP Energia megvette a Budapesti Erőműt, amely Budapesten három erőművet üzemeltet, ez a vállalat termeli meg a főváros távhőigényének 60 százalékát.
 
 
Kína csúcsra tör a globális energiapiacon
Ahogy a világ egyre inkább távolodik el a fosszilis energiahordozóktól a tiszta energia felé, úgy alakulnak át folyamatosan a globális energiapiaci viszonyok. Kína pedig ennek során igyekszik egyre nagyobb szerepet kiharcolni magának.
 
 
ITM-államtitkár: 11 milliárd forint támogatással indulnak új, a megújuló energiatermelést segítő fejlesztések
Eredményesen zárult két energetikai innovációs kiírás, a megújuló energiatermelés térnyerését lehetővé tevő fejlesztésekhez csaknem 11 milliárd forint támogatást nyertek el a pályázók - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdai budapesti online sajtótájékoztatóján.
 
 
Nehéz elképzelni, de így fog átalakulni a jövő energiafogyasztása
Rengeteg a kihívás a jövő energiaiparának: olyan megbízható, állandó energiarendszert kell kialakítani, ami ezzel együtt kibocsátásmentes, és mindenki számára elérhető. Ehhez azonban egy olyan megoldásra lesz szükség, amire a mai központosított rendszerben még nagyon nehéz átállítani az agyunkat – erre tette le a voksát az energiaipar két nagy szereplőjének képviselője is a Web Summit konferencián. 
 
 
Nagy befektetéseket tervez a kormány a napenergia területén, ingyenpénzre pályázhat a lakosság
Jelentős befektetési hullám indulhat a napenergia területén Magyarországon a következő években, a napenergia a legjobb megújuló energiaforrás az országban - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára, Kaderják Péter.