2020. november 27.

MANAP hírlevél

Metár pályázat: hiányok pótlása és változás bejelentés 
Elérhető a 2020-as METÁR-pályázattal kapcsolatos hiánypótlás teljesítésére és Kiírási dokumentációjának IX. 19. pontja szerinti változások bejelentésére szolgáló elektronikus űrlap. Amennyiben a beérkezett Pályázati dokumentáció nem teljes körűen tartalmazza a szükséges adatokat és dokumentumokat, úgy a Pályázót az Értékelő Bizottság legfeljebb egy alkalommal a hiányok pótlására hívhatja fel, 15 napos határidővel.
 
Tovább >>
 
Nagyon elégedetlenek a magyarok a hazai infrastruktúrával - az sem baj, ha külföldiek fejlesztenek
A magyar a világ egyik legkevésbé elégedett nemzete, ha a közlétesítmény-hálózatról kérdezik őket. Pozitívum ugyanakkor, hogy az elmúlt években javult az infrastruktúra megítélése - derül ki az Ipsos kutatásából. 
 
 
A nap és a szél lesz a sztori öt éven belül
A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb villamosenergia-termelője, megelőzve ezzel a szenet, áll a Nemzetközi Energiaügynökség jelentésében, amely a megújuló energiával kapcsolatos beruházások jelentős növekedését prognosztizálja. 
 
 
Még a járvány történelmi sokkja is kevés volt, hogy az energiagazdálkodást klímavédelmi pályára állítsa
2020-ban rekordmértékben csökkent a szén-dioxid-emisszió, de ebben semmi ünnepelnivaló nincsen, hiszen nem a teljesítmény, a mobilitás és az emberi kapcsolatok rovására szeretnénk élhetővé tenni a világot. Ahhoz azonban, hogy ne térjünk vissza a rossz útra, és 2019 tényleg a világtörténelem legnagyobb károsanyag-kibocsátásának éve maradjon, sokat kell még tennünk – mondta a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza.