2020. november 23.

MANAP hírlevél

Kiemelt figyelem a hidrogénnel kapcsolatos szabályozási környezet kialakítására
 
Napjainkban kiemelten fontos innovatív terület a hidrogéntechnológia, illetve a hidrogén előállítása, szállítása és tárolása. Magyarország kiemelt figyelmet fordít az ágazatra, mivel a jövőben a hidrogén jelentős szerephez juthat a megújuló villamosenergia-termelés integrálásában, a hazai ellátásbiztonság erősítésében és dekarbonizációs céljaink elérésében egyaránt – mondta Szabó Gergely osztályvezető az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének (ERRA) éves vezetői ülésén.
 
Tovább >>
 
Nem elég megújulókra váltani
Nem abban merül ki a fenntarthatóság, hogy valaki megújuló energiára állítja át a céget, ez egy szemléletváltás is - mondta el előadásában Ifj. Chikán Attila, az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója a Napi.hu Zöldgazdaság 2020 című videokonferenciáján.
 
 
Forró tél várható a naperőművek piacán
Bár már 2020 április 1-től is jelentősen szigorodott a naperőművek termelés előrejelzésére vonatkozó szabályozás, de iparági információk alapján további változások várhatók, amelyek jelentős költségemelkedést hozhatnak a napenergia befektetők számára. 
 
Tovább >>
 
Mit tett Trump és mit ígér Biden az energiapolitikában?
A Biden-Harris közigazgatás igyekezhet majd hamar belecsapni a dolgok közepébe, ideértve az energia és a klímapolitikát is. Ígéreteikhez híven főképp a mérsékelt, centrista állásponthoz való igazodás várható, elsősorban olyan lépésekkel, melyek anélkül teremtenek munkahelyeket, hogy másokat nehéz helyzetbe hoznának vele. Cikkünk többek között a Forbes összeállítása alapján készült. 
 
Tovább >>
 
Drámai döntésre jutott a Toshiba és a Siemens
Gyakorlatilag egymástól teljesen függetlenül, de egy időben jelentette be a japán és a német energetikai óriásvállalat ugyanazt: mostantól kilépnek a szénerőműves technológiák mögül. 
 
Tovább >>
 
Magyar diákok veselkedtek neki az energiafelhasználás forradalmasításának az ExxonMobil pályázatán
A biogáz-felhasználás műszaki problémáival foglalkozó Be Primitive nevű csapat nyerte meg az ExxonMobil magyarországi diákpályázatát, a The Dual Challenge-et, aminek a gazdasági fejlődés és a klímavédelem, a felelős és tiszta energiafelhasználás, valamint a hagyományos és a megújuló energiaforrások összehangolása volt a témája – derült ki a vállalat sajtóközleményéből. 
 
Tovább >>