2020. november 09.

MANAP hírlevél

Töretlen a háztartási méretű naperőművek terjedése
Fél év alatt jelentős mértékben, több mint 20 százalékkal növekedett a háztartási méretű kiserőművek (HMKE-k) darabszáma és kapacitása. 2019 végén összesen 59 298 db napelemes HMKE termelt villamos energiát 481,8 MW beépített kapacitással, addig 2020 júniusában már 72 501 ilyen kiserőmű üzemelt, összesen 584,15 MW beépített teljesítménnyel.
 
Tovább >>
 
Lezárták a nagy napelemes EU-pályázatot – Íme, az eddigi főbb eredmények
A hétfői figyelmeztetés után csütörtökön éjfélkor zárult a vidéki magyarországi régióknak szóló lakossági energiahatékonysági uniós 0%-os hitelprogram (GINOP-8.4.1/A-17) és pénteken délelőtt kiadta az első összesítését a program eddigi eredményeiről a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).  
 
Tovább >>
 
A földgáz aránya nőtt, a megújulóké inkább csökkent az elmúlt években Magyarországon
A hazai villamosenergia-termelés közel fele továbbra is nukleáris energiából származik, míg a földgáz a termelés valamivel kevesebb mint negyedét adja. Egyre magasabb áruk miatt a szén és a tűzifahasználat jelentősége csökken, bár utóbbit még mindig sok háztartás használja, a napenergia arányának növekedése ellenére. 
 
Tovább >>
 
Napelemet tervez a háztetőre? Erre mindenképpen figyeljen!
Sokan nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget annak a kérdésnek, hogy milyen garanciával bíró napelemet szereltetnek fel, pedig a rendszerelemek és a stabil háttérrel rendelkező, leinformálható szakcég kiválasztásával biztosítható befektetésünk megtérülése. Szakértő segítségével körüljártuk, mely szempontokra érdemes figyelnünk, és milyen buktatókba szaladhatunk bele, ha napelemes rendszert telepítenénk a háztetőre. 
 
Tovább >>