2020. augusztus 24.

MANAP hírlevél:

Az olajcégek már abban sem biztosak, hoggy egyáltalán érdemes kutatniuk több olaj után
Amikor tíz évvel ezelőtt 1,7 milliárd hordónyi kőolajkészletet tártak fel a brit fennhatóságú Falkland-szigetek környékén, úgy tűnt, hogy a vitatott hovatartozású területnek érzékelhető szerepe lehet a világ energiaellátásában.
 
Tovább >>
 
Ausztrál példába kapaszkodhatna a Mátrai Erőmű
Nem gázturbinát, hanem energiatároló rendszert kell telepíteni és építeni a leállásra ítélt szenes blokkok helyére - ez derül ki egy frissen bejelentett Új-Dél-Wales-i projektből, mely a visontaihoz kísértetiesen hasonló ausztráliai helyzetben kínál az erőmű tulajdonosának is éveken belül érdemi változást.
 
 
Klímavédelmi zónák a bécsi utcákon
Tavaly kitalálták, idén megvalósították: három bécsi kerületben is klímavédelmi zónákat hoztak létre. Új épületeket csak megújúló energiával szabad építeni, 2030-ra pedig minden negyedik háztartásnak napenergiával kell működnie.
 
 
Zöldbuszos mintaprojekt indul nyolc városban
Zöldbuszos mintaprojekt indul nyolc magyar városban, az elektromos buszok beszerzéséhez, forgalomba állításához városonként 800 millió forint támogatást biztosít az állam - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán. 
 
 
Több zöldet akarnak, feltörik az aszfaltot egy holland városban
Bár az idei nyár Magyarországon eddig nem volt kiemelkedően forró, a kő, beton és aszfalt által uralt városrészekben élők így is megtapasztalhatták, mennyire fel tud forrósodni a környezetük. 
 
 
Rekordokat döntöget a zöld energia, a szén lejtőre került
Jó hírek érkeztek a megújuló energia témájában: egy friss kutatás szerint 2020 első felében a nap- és szélenergia adta a bolygó energiaellátásának 10 százalékát, míg a szénerőművek kevesebb, mint fele kihasználtságon üzemeltek – írja a Science Alert.