2022. november 21.

MANAP hírlevél

Megugrott az energiahatékony beruházásokban jártas szakemberek iránti igény
 
Az európai energiaválság és a hazai építőiparban tapasztalható változások miatt jelentősen megnőtt az elmúlt hónapokban az energiahatékony beruházásokban jártas szakemberek iránti igény, ezért új szakképzéseket indított a Dekra Akademie Felnőttképző, Munkavédelmi és Szolgáltató Kft.
 
Tovább >>
 
Az Európai Űrügynökség is rámegy az űrben termelt napenergiára
 
A Föld körüli pályán keringő naperőművekkel egy ideje Kína és az USA is aktívan foglalkozik, a tervek szerint pedig hamarosan az Európai Űrügynökség is belekezd a saját projektjébe.
 
Tovább >>
 
Hasít a napelem, de az ország berántotta az energiaféket
 
4,2 százalékkal csökkent Magyarország energiatermelése augusztusban. Közben az adatok szerint hazánk primerenergia-felhasználása 2022. augusztusában 67,83 PJ volt, amely 5,2 PJ-lal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Ez 7,1 százalékos csökkenésnek felel meg.
 
Tovább >>
 
Az ENSZ főtitkára szerint a fosszilis energiahordozók rabul ejtették az emberiséget
 
António Guterres ENSZ-főtitkár kemény hangot ütött meg az ENSZ-klímacsúcson, ahol elmondta, hogy összefogásra van szükség a világ országai között, és kizárólag a megújuló energiaforrásokkal lehet megállítani a klímaváltozást.
 
Tovább >>
 
Egymilliárd dolláros beruházással épít amerikai napelemgyárat az Enel
 
A Biden-adminisztráció ösztönzi a megújuló energiaforrások hazai ellátási láncának kiépítését. Ha az új üzem megépül, az olasz energetikai óriáscég lesz a legnagyobb napelemgyártó az Egyesült Államokban.
 
Tovább >>