2022. november 14.

MANAP hírlevél

Napelem Szövetség: Vis maior helyzet van

Miközben továbbra sem tudják a háztartások, hogy mikortól táplálhatják vissza a hálózatba a napelemmel termelt energiájukat, nem csökkent az érdeklődés az alternatív energiaforrás iránt. Becslések szerint 200 ezer háztartás várakozik valamilyen napelemes rendszer telepítésére. Az érintett cégek kijelentették, hogy nem rajtuk múlik, ha nem tudják elkezdeni a kivitelezést. Az ATV Híradójának riportja.
 
Tovább >>
 
Társasházi napelem-telepítés: elérhetőek a szakmai fórum előadásai
 
Szakmai fórumot rendezett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a társasházak felületein telepíthető napelemes rendszerekkel kapcsolatos lehetőségekről. A hatályos szabályozás bemutatása mellett a kialakítandó új társasházi villamosenergia-termelési modell mérési-elszámolási koncepciójáról is hallhattak a fórum résztvevői.
 
Tovább >>
 
Őrült tempóban fejlesztenek az elosztócégek, hogy bírják az újabb napelemeket
 
A 240 milliárd forintot ostromolja az az összeg, amelyet a villamosenergia-elosztó hálózatok üzemeltetői elsősorban a napelemek hálózati csatlakozása érdekében fejlesztésre fordítanak a következő években.
 
Tovább >>
 
Kötelező minden parkolót napelemmel lefedni Franciaországban
 
A francia szenátus elfogadta azt a javaslatot, amely szerint minden 80 autónál többet befogadni képes parkolót kötelező lesz napelemes tetővel ellátni 3-5 éven belül. A kormány számításai szerint az intézkedéssel 11 gigawattos termelőkapacitás érhető el, amely tíz atomreaktor teljesítményének felel meg.
 
Tovább >>