2022. szeptember 19.

MANAP hírlevél

Folyamatosan nő a napelemek termelte villamos energia mennyisége
 
A napelemek által termelt villamos energia mennyisége több mint negyedével, összesen 25,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A megújuló energiaforrásból termelt villamos energia háromnegyedét, míg a teljes bruttó termelt villamos energia 22%-át a napenergia biztosította – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legújabb, 2022. júniusi adatokat közlő energiastatisztikai riportjából.
 
 
Most rá lehetne venni a fogyasztókat, hogy fenntartható módon reagáljanak az energiaválságra
 
Mi sem mutatja jobban a lakosság utóbbi időben felerősödött érdeklődését a rezsicsökkentési lehetőségekkel kapcsolatban, mint az, hogy augusztus közepére a napelem szóra több mint ötször annyian kerestek rá, mint egy évvel korábban. Pedig a tavalyi nyár sem volt kevésbé forró, mint az idei. Ennek ellenére ma lépten-nyomon „rezsicsökkentő” beszélgetések foszlányait csíphetjük el az utcán, a buszon vagy a kávézókban.
 
 
Budapesten él? Mostantól térképen nézheti meg, alkalmas-e napelem telepítésére a tető
 
Napelemtérképet hozott létre a főváros, ami arra alkalmas, hogy megmutassa: a budapesti épületek tetőinek mekkora része alkalmas a napenergia hasznosítására, valamint hogy az adott tetőn milyen teljesítményű napelem fér el és mennyi áramot lehet ezekkel megtermelni.