2022. szeptember 05.

MANAP hírlevél

Megállíthatatlanul nő a napenergia-termelési igény, de vannak még nehéz kérdések
 
Vannak a napnak olyan időszakai, amikor a fogyasztóktól a nagy rendszer felé áramlik a villamos energia, vagyis megindult a visszafelé áramlás azon a hálózaton, ami világéletében csak egy irányba működött, a termelőtől a fogyasztóhoz – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kaderják Péter, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Zéró Karbon Központjának vezetője. A Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője beszélt a megújuló energiaforrások okozta nehézségekről, a hálózati és tárolási problémákról is.
 
Tovább >>
 
Lakáspiaci fordulat: napelem lehet az egyik legfőbb vevői szempont
 
Manapság minden a rezsiköltségek körül forog, de érthető okokból: a rezsicsökkentés szabályainak módosítása után lassan beérkeznek az első megemelt összegű számlák, amik több szempontból is fordulópontot jelentenek.
 
Tovább >>
 
Pánikszerű napelem- és kazánvásárlási hullám Magyarországon
 
Amikor a kormány pár hete bejelentette a rezsicsökkentés átalakításának hírét, sok sorozatrajongónak a Rém rendes család című sorozat ikonikus jelenete ugrott be: a feleség nem győzi leszedálni férjét, hogy ne legyen rosszul a havi számlákat látva. A Heti Napló riportja.
 
Tovább >>
 
Százmilliárdokba kerül a napelemek hálózati csatlakozása
 
Az elosztótársaságok befogadnak és elbírálnak minden naperőműves hálózati csatlakozási igényt, de a bírálati idő a kérelmek nagy száma miatt nő, továbbá esetenként várni kell magára a csatlakozásra, ha ahhoz hálózati fejlesztésre van szükség. Az E.ON, az Opus Titász és az MVM a napelemek csatlakoztatása és hálózataik stabil működése érdekében néhány éves távlatban együtt százmilliárdokat költenek el.
 
Tovább >>