2022. augusztus 29.

MANAP hírlevél

Brutálisan megugrott a kereslet a megújuló energiaforrások iránt
 
A koronavírus-járvány kezdeti szakaszában a világ energiafogyasztása rég nem látott mértékben zuhant, ennek megfelelően az energiatermelés is csökkent. Ez alól csak a megújuló energiaforrásokból származó fogyasztás képzett kivételt, amely 2020-ban 9,7 százalékkal nőtt – írja a Forbes.
 
 
Júliusban is nőtt a villamos energia ára
 
A villamos energia másnapi (DAM) árai júliusban is nagyságrendekkel magasabbak voltak, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A hónapban a legmagasabb havi átlagárat - 456 €/MWh - Olaszországban regisztrálták – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) júliusi villamosenergia-piaci jelentéséből.
 
 
Hiánypótló képzés indul szeptemberben: ezeknek a szakembereknek tuti lesz munkájuk mostantól
 
Napjaink aktuális kihívásainak és igényeinek megfelelően napelem telepítői és karbantartói speciális képzést is indítanak idén ősztől. Az új kiegészítő képzés az általános villanyszerelő, erősáramú technikus, vagy akár a gyengeáramú technikus képzést végzettek számára nyújt lehetőséget a napelemes rendszerek szakszerű telepítéséhez, üzemeltetéséhez és karbantartásához kapcsolódó speciális ismeretek elsajátítására.
 
 
Látványosan átszabta a felújítási kedvet a rezsipánik
 
A külső nyílászárok cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, a hőszigetelési munkák elvégzése iránti igények erősen nőttek júliushoz képest, a napelemes, napkollektoros rendszerek kiépítése iránti kereslet pedig valósággal felrobbant.