2022. június 20.

MANAP hírlevél

Lakossági napelemes pályázat: elárult pár részletet a minisztérium
 
Még jelenleg is tart a jogosultsági feltételek ellenőrzése után „a rekord mennyiségű pályázati kérelem értékelése, a hiánypótlások feldolgozása és ellenőrzése”, így még várnia kell az érintett pályázóknak a konkrét támogatói döntésre – gyakorlatilag ezt írta a Portfolio megkeresésére a Technológiai és Ipari Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.
 
 
A dekarbonizáció megoldás lehet az energiaválságra
 
Az energiaválság erősíti az ellátásbiztonság iránt igényünket, a dekarbonizációs célok követése pedig jó lehetőség az energiafüggetlenségünk növelésére – mondta Horváth Péter János a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke szerdán a Magyar Közgazdasági Társaság és a MEKH közös online konferenciáján tartott előadásában.
 
 
Így hat a megújuló energia piacára az orosz-ukrán háború
 
Az ukrán válság drámai változásokat ígér a megújuló energiaforrások ágazatában a posztszovjet térségben. Miközben Ukrajna a folyamatos harcok közepette küzd erőművei működésének fenntartásáért, az orosz energiatermelő vállalatok a példátlan nyugati szankciók hatására készülnek. A Renewable Energy World nemrég összefoglaló riportot készített a témáról.