2022. április 19.

MANAP hírlevél

Napelemre, hőszivattyúra, energiahatékonyságra pályázhatnak kkv-k
 
A cégek legalább 75, de akár 500 millió forintot nyerhetnek el a fűtésük és világításuk korszerűsítésére, napelem vagy hőszivattyú telepítésére – írta a pénzügyminiszter.
 
Tovább >>
 
Napenergia: óriási mérföldkőnél Magyarország, tovább gyorsulhat a növekedés
 
Átlépte a 3000 MW-ot a hazai fotovoltaikus naperőművek összesített beépített teljesítőképessége 2022. április elsején. A növekedés idén még magasabb sebességi fokozatba kapcsolhat, így a jövő év minden idők legnagyobb kapacitásbővülését hozhatja. A jelenlegi kiszámíthatatlan, kockázatokkal terhelt környezetben soha nem látott igény mutatkozik a zöld energetikai rendszerek iránt.
 
Tovább >>
 
A mekh nyilvános konzultációt indít a dekarbonizációs csomag javaslataival és jövőbeni hazai implementációjával kapcsolatban
 
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: MEKH) nyilvános konzultációt indít az Európai Bizottság új energiaszabályozási csomagjával kapcsolatos kérdésekről, a szabályozási csomag hazai implementációjáról.
 
Tovább >>
 
Nagyon rákaptak a németek az otthoni energiatárolásra - Ez vár Európa többi országára is?
 
Megugrott a háztartási napelemes energiatároló rendszerek új telepítéseinek száma Németországban a magas villamosenergia-árak és az energiaválság jelentette bizonytalanságok hatására, és a kereslet tovább erősödhet az orosz-ukrán háború következtében. Németország élen jár az európai háztartási energiatárolók telepítésében, ezért az itteni trend a többi ország szempontjából is iránymutató.
 
Tovább >>
 
Negyven órával többet sütött a nap: óriási rekordot mértek a napelemeknél
 
A német zöldenergiás mérő-, és kutatóintézet, a Fraunhofer ISE jelentette, hogy az előző hónapban minden eddiginél több napsütéses óra biztosította a fotovoltaikus rendszerek által termelt árammennyiségből "minden idők rekordját”.
 
Tovább >>