2022. április 11.

MANAP hírlevél

Uniós támogatásból függetlenedhet Magyarország az orosz fosszilis energiától

Az Európai Bizottság 17 európai uniós tagállamnak, köztük Magyarországnak is technikai támogatást nyújt ahhoz, hogy fokozatosan megszüntessék az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségüket, összhangban a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiára vonatkozó uniós tervvel, közölte a brüsszeli testület szerdán.
 
Tovább >>
 
Minden eszközünk megvan ahhoz, hogy elkerüljük a klímaapokalipszist, már csak a politikai akarat hiányzik

Ha nem szakítunk sürgősen a fosszilis tüzelőanyagokkal, és váltunk megújuló energiaforrásokra, akkor a felmelegedés könnyen átlépheti a párizsi egyezményben meghatározott 1,5 Celsius-fokos küszöböt, és akár 3 fokkal is magasabb lehet az  átlaghőmérséklet a Földön – áll a Kormányközi Éghajlatváltozási Testület (IPCC) hatodik értékelő jelentésének harmadik, egyben utolsó tanulmányában, amelynek részleteit hétfőn ismertették.
 
Tovább >>
 
A választások után talán végre lehet értelmesen is beszélni az orosz energiafüggés elleni harcról

Kétféle fals kommunikáció is teret nyert az április 3-i választás előtt Magyarországon az orosz energiafüggésről. Orbán Viktor nagyjából azt ismételgette, hogy rezsi, illetve minek lőnénk magunkat úgy lábon, hogy az valójában az oroszoknak nem is fájna.
 
Tovább >>