2021. december 13.

MANAP hírlevél

Megnyílt a hatalmas lakossági napelemes pályázat - Íme, minden fontos információ egy helyen
 
Hétfőn délután 5 órakor megnyílt hat dunántúli megyében a több mint 200 milliárd forintos keretösszegű lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési uniós pályázat. A következő hetekben az ország összes megyéjében és Budapesten is megnyílik majd a pályázat, amely az egyes térségekben 3-3 hétig lesz nyitva. Aki lemarad a mostani beadási körről, vagy esetleg valamilyen technikai ok miatt elutasítják majd a január-februári eredményhirdetéskor, jövő szeptembertől a második ütemben majd újra próbálkozhat.
 
Tovább >>
 
Nyilvános egyeztetés a villamos energia hálózatfejlesztési tervről
 
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nyilvános egyeztetést tart a rendszerhasználókkal a 2021. évi villamos energia hálózatfejlesztési tervről. Az érdekeltek 2021. december 31-ig küldhetik meg észrevételeiket.
 
Tovább >>
 

Kedvezményes áfakulcs jöhet a napelemeknél, kerékpároknál és gyermekruháknál is

Megszületett a gazdasági és pénzügyminiszterek keddi brüsszeli ülésén az uniós áfairányelv módosításáról szóló egyhangú megállapodás, amelynek értelmében kedvezményes áfakulcsot alkalmazhatnak majd a tagállamok például.

Tovább >>
 
Néhány éven belül tényleg felrobbantható az energiapiac
 
Kicsit messziről fut neki a szakírói gondolatmenet, de a végére kijön a meglepő megállapítás: 2023-ig trónra ül a szélenergia, de aztán a napenergia válik uralkodóvá a világ energiamixében. És ebből akár még az is kijöhet, hogy 2030-ra akár befejezhetővé is válhat az energiaátmenet.
 
Tovább >>