2021. november 09.

MANAP hírlevél

Lakossági napelem pályázat 2021: mutatjuk, hogy mit kell tudni a kihagyhatatlan vissza nem térítendő napelem támogatásról
 
Milyen fejlesztésekre, ki, mikor és meddig pályázhat, illetve hol juthat hozzá a napelem pályázatról szóló fontos információkhoz? Mutatunk mindent, amit tudni érdemes a lakossági napelem támogatás 2021-es szabályrendszeréről, a fejlesztési lehetőségekről és a követelményrendszerről.
 
Tovább >>
 
A mekh konzultációt kezdeményez az aggregátorok piacra lépéséről

A „Tiszta energia minden európainak” elnevezésű uniós jogszabálycsomag hazai átültetése 2021. január 1-jétől lehetővé tette az aggregátorok megjelenését a hazai villamosenergia-piacon is. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal iparági konzultációt kezdeményez az aggregátorok piacra lépéséhez kapcsolódó szabályozási kérdésekről – jelentette be Ságvári Pál, a MEKH nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese.
 
Tovább >>
 
Máris módosítottak három dolgot az ingyennapelemes pályázatban

A vállalkozók bevételét is figyelembe kell venni a jövedelemhatár kiszámításakor, öröklés és vásárlás esetén számításba lehet venni a tulajdonviszonyok változását, és reggel helyett délután indul a pályázatok leadása.
 
Tovább >>
 
Egyelőre bírja a magyar ipar az energiaválságot

A feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) októberben 53,1 pontra emelkedett a szeptemberi 52,1 pontról, ami azt jelenti, hogy a megemelkedett áram- és gázárak, valamint az ellátási nehézségek még nem hatottak negatívan a magyar ipar működésére.

Tovább >>
 
Kudarcos évtizedeken vagyunk túl: az emisszió vágása helyett a zöld energia kutatására kell inkább koncentrálni!

Huszonnégy év telt el a kiotói egyezmény elfogadása óta, amely az első, széndioxid-kibocsátás csökkentését ígérő globális megállapodás volt. Az emisszió mértéke azonban tovább növekedett, mivel egyetlen egy politikai vezető sem akar nagy költségeket megfizettetni az állampolgáraival. Amire szükség van, az az, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kell helyezni a zöld energia kutatására. Ha a világ egy olyan zöld energiát talált volna már fel, amely olcsóbb a fosszilis energiahordozókhoz képest, akkor megoldottuk volna a globális felmelegedés kérdését.
 
Tovább >>