2021. október 26.

MANAP hírlevél

A minél több gyerekkel rendelkező, szegényebb országrészekben lakóknak kedvez a 200 milliárdos új napelempályázat
 
Szélesebb réteget céloz meg, és szélesebb körű felújítást is támogat a legújabb lakossági megújulóenergia-pályázat, azonban az energiahatékonyságot nem feltétlenül növeli. Vannak még tisztázatlan részletek, és jó pár buktatóba is belefutottunk. Szakértők segítségével adunk tanácsot azoknak, akik gondolkodnak azon, hogy pályáznának az ingyenpénzre.
 
Tovább >>
 
Itt a pályázat, ami alaposan meglepte a hazai napenergia-ipart

Új METÁR pályázati kiírást tett közzé honlapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) október 15-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felkérése alapján. A megújuló energiaforrásból termelt villamos energia támogatását szolgáló 4. tenderkiírás több ponton jelentősen eltér a korábbiaktól, nem egy változás pedig igencsak meglepőnek mondható.
 
Tovább >>
 
Itt vannak a legnagyobb meglepetések a napelemes pályázatban
 
Alaposan megváltoztak a jogosultsági feltételek a hétfőn végleges szabályrendszerrel közzétett uniós lakossági napelemes pályázatban, mert kétfajta, plusz pontot érő feltételt is beépítettek (gyermekek száma, földrajzi hely), így jelentősen erősödött a pályázat célzottsága, illetve szociális rászorultsági jellege.
 
Tovább >>
 
EU-csúcs - A tagországok vezetői zárónyilatkozatot fogadtak el a energiaárak kezelésére és a koronavírus-járványra vonatkozóan
 
Az uniós tagállamok állam- illetve kormányfői brüsszeli csúcstalálkozójukon elfogadott zárónyilatkozatukban közölték: az Európai Bizottság október közepén bemutatott, a megemelkedett energiaárak okozta rendkívüli helyzet kezelését célzó intézkedéscsomagja hasznos elemeket tartalmaz úgy rövid, mint hosszú távon.
 
Tovább >>
 
Gyorsítani kell az energiaátmenetet, nem lassítani
 
Jaksity Györgya Telex Névérték rovatában a múlt héten megjelent írása a klímaváltozás elleni küzdelmet – különösen az EU klímapolitikáját és a környezetvédelmi és fenntarthatósági (ESG) befektetéseket – teszi felelőssé az energiaárak elképesztő magasságokba emelkedéséért.
 
Tovább >>