2021. október 04.

MANAP hírlevél

Szintet ugrott a hazai napelem-boom - Elképesztő tempóra gyorsult a növekedés
 
Az idei második negyedévben 167 MW-tal bővült a háztartási méretű naperőművek beépített teljesítménye, így félévre már majdnem teljesítettük a 2020 egészében látott növekedést, elsősorban a lakossági szegmensnek köszönhetően.
 
Tovább >>
 
A mekh felső vezetői a jövő energetikai kihívásairól beszéltek az energy investment fórumon

Az energetikai szektor szabályozásának jövőképéről, a földgáz és a dekarbonizáció kérdéseiről, valamint az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer tapasztalatairól adtak elő a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felső vezetői a csütörtöki Energy Investment Fórum 2021 konferencián Budapesten.
 
Tovább >>
 
Túl gyors a napelem-boom

Már 2024-2025-re megvalósulhat a Nemzeti Energiastratégiában 2030-ra tervezett, 6500 megawattnyi (MW) naperőmű - közölte a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) 67. vándorgyűlésén Kádár Andrea Beatrix, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiapolitikáért felelős helyettes államtitkára. Jelenleg körülbelül 2300 MW-nyi egység termel nálunk napsütésből villamos energiát.

Tovább >>
 
Lakossági napelemes pályázat: érdemes lenne több ponton módosítani a kiírást

Százas nagyságrendben érkeztek észrevételek és kérdések az augusztus végén társadalmi egyeztetésre bocsátott, 3-11,5 millió forint közötti támogatást kínáló lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési EU-pályázat felhívástervezetéhez. A lakosság és a napelemes szakma egyaránt jelentős módosításokat javasol, ezek szerint szerint a támogatások, a műszaki tartalom, valamint a finanszírozás terén több ponton feltétlenül érdemes lenne változtatni.
 
Tovább >>