2021. szeptember 27.

MANAP hírlevél

"Összhangba kell hoznunk a megújuló kapacitások bővülését és a rendszerszabályozási képesség fejlődési ütemét"
 
A megújuló energiatermelés célértékeinek elérésében az elektrifikáció, Paks II. megépítése, a napelemes kapacitások növelése és a villamos energia felhasználásával előállított hidrogén játszhatja a kulcsszerepet – mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke a Magyar Elektrotechnikai Egyesület éves vándorgyűlésén.
 
Tovább >>
 
Metár adatpublikációk frissítése

A hivatal honlapján elérhetők a Megújuló Támogatási Rendszerhez kapcsolódó legfrissebb adattáblák: a beérkezett és elbírált METÁR kérelmek összesített adatai, az előzetes referencia piaci árak, illetve az utólagos referencia piaci árak.
 
Tovább >>

Túl gyors a napelem-boom? Alig győzi a magyar hálózat

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) 67. Vándorgyűlésének központi témáját a villamosenergia-szektor alkalmazkodóképessége és annak műszaki, gazdasági és humán oldalának kihívásai adták, továbbá a rohamosan növekvő számú napelemek hálózatra gyakorolt hatása.
 
Tovább >>
 
Az elszálló energiaárakkal szemben közös uniós fellépést sürgetnek

Az Európai Unió országainak energiaügyi miniszterei szerdán az elszálló gáz- és villamosenergia-árak kedvezőtlen következményeiről egyeztetnek, azt követően, hogy több európai országban kormányzati intézkedéseket dolgoztak ki a lakossági fogyasztók védelmére.
 
Tovább >>
 
Ürge-Vorsatz Diána: a karbonsemlegesség elérése már nem opció, hanem kötelesség

A klímakutató az 59. Közgazdász-vándorgyűlésen beszélt arról, hogy már most mennyire kritikus szintre ért a klímaváltozás - de arról is, hogy az azt kiváltó fosszilis energiaipar leszerelése, bár rengetegbe kerül, megéri - anyagilag is.
 
Tovább >>