2021. augusztus 15.

MANAP hírlevél

Jelentős verseny és árcsökkenés a 2021. évi METÁR-tenderen is!
 
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által, az innovációs és technológiai miniszter felkérésére meghirdetett pályázaton idén is kedvező ajánlatok érkeztek és jelentős volt a túljelentkezés.
 
Tovább >>
 
Májusban a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia közel 60 százalékát napenergia biztosította

Idén májusban a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia 59 százalékát nap, 22 százalékát pedig biomassza biztosította. Az energiatermelés, a készletek, illetve az ellátás májusi adatait a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legújabb energiastatisztikai riportja összegzi.
 
Tovább >>
 
Soha nem fogyasztottunk otthon annyi áramot, mint tavaly

Sokéves csúcsra emelkedett a magyar háztartások villamosenergia és gázfelhasználása tavaly, minden bizonnyal a kényszerű otthonlét miatt. A korábban szép lassan ereszkedő lakossági energiafogyasztás a rezsicsökkentés óta amúgy is nő, ezt a folyamatot tetézte most a járvány.

Tovább >>
 
Magasabb fokozatba kapcsol a napenergia terjedése

Idén és a következő években is rekord nagyságú új naperőmű kapacitást telepíthetnek a világon. Az emelkedő trendből a várakozások szerint Magyarország sem marad majd ki; a folyamatot egyebek mellett a támogatások, az áramár-emelkedés és a bruttó elszámolás elhalasztása erősíti.
 
Tovább >>