2021. augusztus 09.

MANAP hírlevél

Júniusban Európa-szerte emelkedtek a villamosenergia-árak
 
Júniusban folytatódott a villamos energia árának emelkedése az európai és a hazai piacokon egyaránt – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) júniusi piacmonitoring riportjából. A nyár első hónapjában a hazai termelés ennek ellenére jelentősen magasabb volt az előző júniushoz képest.
 
Tovább >>
 
Napelemmel akár három hónapig repülni képes katonai repülőgép fejlesztésébe kezdtek

Az amerikai hadsereg elhatározta, hogy nekilátnak egy olyan pilóta nélküli repülőgép megalkotásának, amely közel 90 napon keresztül képes a levegőben maradni, hála a szárnyaira szerelt napelemeknek.

Tovább >>
 
Íme a „legmegújulóbb” országok listája

Norvégia, Brazília és Új-Zéland az idei dobogósok a megújuló energiát legnagyobb mértékben alkalmazó országok listáján. Norvégia a vízenergiára épít, Brazília a bioüzemanyagok és a hulladékból származó energia terén vezet, míg Új-Zéland a szél- és napenergia terén világelső.
 
Tovább >>
 
Az ország, ami arra készül, hogy a klímaváltozás miatt eltűnik a föld színéről
 
A klímakatasztrófák megelőzéséért és a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentéséért folytatott küzdelemben gyakran elhangzik, hogy a felmelegedéssel járó folyamatok akár teljes országokat tüntethetnek el a Föld színéről, és emberek millióit, akár milliárdjait tehetik otthontalanná, újabb és újabb tömegeket késztetve menekülésre.
 
Tovább >>