2020. november 04.

Lakásfelújítási támogatás 2021

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter október közepei bejelentése óta hatalmas az érdeklődés a támogatás iránt. A részletekre azonban még várni kell néhány hetet.
Ami biztosan kiderült, hogy legalább az egy gyermeket nevelő családok igényelhetnek felújítási támogatást, legfeljebb hárommillió forintig, mely az összköltségek maximum 50 %-át teheti ki. Elfogadhatónak számít az anyag és munkaköltségról szóló számlák. Bármilyen felújítást tervez a család, a kormány támogatja. Legyen szó akár fürdőszobáról , vagy energetikai korszerűsítésről.
Feltétel, hogy a nevelt gyermek(kek) életkorához lesz kötve, illetve akik beteg gyermekük után GYOD támogatást kapnak és együtt élnek, nem lesz korhatár.
A szülőkkel együtt élő vagy összeköltöző családok is igényelhetnek támogatást a többgenerációs otthon felújítási program keretein belül, maximum 10 millió forintot. Ebbe bele tartozik a tetőtér beépítése is.
További fontos elem, hogy a CSOK támogatással vásárolandó ingatlanok esetében nem kell illetéket fizetni január 1-től.  E lakásprogram része, hogy az áfa csak 5 % lesz, új és használt ingatlan vásárlása esetén. Nem utolsó sorban, e áfa visszaigényelhető lesz.
 
Összefoglalóan itt olvasható a cikk.
 
A kiírási paramétereket a későbbiekben honlapunkon frissítjük.