2021. szeptember 10.

3-11,5 millió forint közötti, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el az országos átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartások

Várhatóan november 15-től elérhető a lakosságnak szóló új uniós napelemes pályázat, melynek keretében 3-11,5 millió forint közötti, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el az országos átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartások és önerő nem szükséges a pályázat megvalósításához.
Napelem telepítése mellett a nyílászárók cseréjére, valamint a fűtési rendszer elektrifikálás is lesz lehetőség. A pályázat feltételei még kialakulóban vannak, a szeptember 12-ig tartó társadalmi egyeztetés hatására még változhatnak.
 
Fontos információ, hogy a pályázaton támogatást elnyert személyek kizárólag egy kivitelezői listán szereplő vállalkozásokkal köthetnek szerződést a beruházás megvalósítására. Ehhez a kivitelezőnek regisztrálnia kell a pályázat hivatalos weboldalán keresztül. A kivitelezői regisztráció várhatóan 2021. szeptember 20-án nyílik meg.
 
További információ a pályázati felhívásban olvasható.