HDG Compact 200 faaprítékkazán , Szombathely 2010

A szombathelyi cég a KEOP-2009-4.2.0/A pályázat segítségével korszerűsítette fűtési rendszerét. A közel 2000 m2 alapterületű üzemcsarnok fűtéséről korábban 4 db 100 kW egyfokozatú kazán gondoskodott, melyekből alapvetően 2 db üzemelt. A korántsem korszerű, közel 50 éves beton épület abszolút szigeteletlen. Így bár kézi vezérléssel korlátozták a napi gázfogyasztást, éves szinten a gázszámla mégis több millió forintos összegre rúgott.

Amikor a tulajdonos kapcsolatba lépett cégünkkel, az elvárás az volt, hogy a korszerű és környezetbarát fűtés mellett legalább 50%-os fűtési költségmegtakarítást érjünk el. A helyszíni felmérések és a pontos számítások után egy HDG Compact 200 kW-os kazán bizonyult a legjobb megoldásnak.

Ez a kazántípus automatizáltan tudja elégetni a pelletet, faaprítékot és faforgácsot a beállításoktól függően. Meggyőző innovatív égés- és szabályozástechnikájának köszönhetően kényelmes, hatékony és minimálisan környezetterhelő fűtési megoldást nyújt.

A Német Szövetségi Innovációs Díjjal kitüntetett berendezés több mint 90%-os hatásfokának, konstans teljesítményének köszönhetően a beüzemelés óta üzemzavarmentesen működik. A rendszer különlegessége, hogy távfelügyelettel van ellátva, így az esetleges meghibásodásokról ügyfelünk azonnal sms-ben értesül. A tapasztalatok alapján a tüzelőanyag-tárolót hetente egyszer kell tölteni, a hamut pedig csupán havonta egyszer kell üríteni. Az elvárt 50%-os fűtésköltség megtakarítás helyett pedig közel harmadára sikerült csökkentenünk ügyfelünk fűtési költségeit.

Rendszerösszetevők:

  • HDG Compact 200 biomasszakazán
  • HDG FRA 3,5 laprugós behordó egység
  • HDG PS 5000 puffertároló hőszigeteléssel

Képek

<span>Szombathely 2010</span>HDG Compact 200 faaprítékkazán <span>Szombathely 2010</span>HDG Compact 200 faaprítékkazán <span>Szombathely 2010</span>HDG Compact 200 faaprítékkazán <span>Szombathely 2010</span>HDG Compact 200 faaprítékkazán